De bevrijdende kracht van je stem

De bevrijdende

kracht

van je stem

Een ontdekkingsreis in klank: klinken, bewegen, ontmoeten, jamsessies en veel meer. Je eigen pure ongepolijste eerlijke kwetsbare en krachtige stem ontdekken en vanuit je diepste kern klinken. Dat gaan we beleven in deze cursus.

Het laten klinken van je stem is een heel pure en directe uiting van je zelf. Je stem kan diepe lagen in jou raken. Daarom is klinken en uiten zo bevrijdend. Aan de andere kant zit er rond onze stem vaak een laagje verlegenheid, schroom of juist prestatie. Dit geldt voor velen van ons en dat is helemaal niet erg. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het ook het mooie van je stem is, het gevoelige ervan. Als dat er helemaal mag zijn, zonder oordeel, dan gebeurt er iets bijzonders. Dan smelten die remmen en pantsers. Dit is letterlijk het ontdooien van je stem, opdat die zo puur en echt mogelijk kan klinken en een belichaming wordt van wie jij ten diepste bent. Jouw klank, jouw roep, jouw lied. Sommige deelnemers herinneren zich hun lied nog steeds, jaren later, als bron van kracht en vertrouwen en als manier om in het leven te staan.

Tien maandagavonden van 19.45 tot 22 uur (met uitloop naar 22.15)

Data worden later bekend gemaakt.

Prijs € 330,-

Centrum DJOJ, Rotterdam, www.djoj.nl

€ 330,-

Wees welkom, als je benieuwd bent, als je eerste stappen op dit gebied zet, maar ook als je al veel geklonken of gezongen hebt en je je nog meer wilt overgeven aan de wonderbaarlijke wereld van klank, stem en ziel.

Tijdens deze cursus komen vele aspecten van stemexpressie aan bod, zoals de helende stem, met jouw lichaam als resonerende, voelende en ‘wetende’ klankkast. En oerzang en de bekkenstem. Verder veel klinken met de groep, jamsessies, surfen op de klanken. Aan de ene kant overgave aan de stroom, aan de andere kant oprijzen om jouw unieke klank te laten horen.

Een paar reacties van deelnemers:

‘Als ik iets zeg wordt ik meestal niet gehoord. Maar als ik nu wat zeg horen ze me wel’.

‘Ik uit me veel makkelijker, zing als ik er zin in heb en ben veel expressiever. Dat heeft op m’n werk al tot een paar hilarische momenten geleid’.

‘Ik voel me rustiger, praat veel vrijer en blijf meer staan in groepen, ook met collega’s’.

‘Ik voel m’n lichaam veel meer, niet alleen van binnen maar ook om me heen, in kleuren, vibratie, een soort grote aura. Ik ben opener en geaarder. Echt ongelooflijk’.

2020 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl