Ervaringen

Over stemexpressie

‘De manager van mijn afdeling zei laatst: ”Bart, volgens mij gaat het heel goed met je. Wat ben je eigenlijk aan het doen? Je loopt rechter op, je maakt meer oogcontact, je bent meer aanwezig.” Ik vertelde dat ik aan stemexpressie doe en dat ik zo meer in contact ben gekomen met mijn ‘ik’: wat ik wil, wat ik voel, wie ik ben. Dat geeft kracht van binnenuit, levenskracht en levenslust. Het voelt als een bevrijding. Ik heb zin in volgende stappen op deze weg.’

Bart

 

‘Ik begon met de jaartraining bij Marius omdat ik meer expressie wilde leren geven met mijn stem. Het bleek veel meer te zijn dan dat! Een innerlijke reis langs emoties, gedachtes, verborgen talenten. En prachtig verbonden momenten met anderen die zich, net als ik, steeds opener, steeds echter, steeds mooier lieten zien. Veel meer dan alleen de bevrijding van mijn stem bleek het een bevrijding te zijn van mij zelf als compleet mens, die tijdens de jaartraining leerde oprecht expressie te geven aan alles, maar dan ook alles, wat deze reiziger met en bij zich had.
Ik heb Marius ervaren als een Meesterlijke begeleider die uitnodigt, duwtjes geeft, heldere uitleg geeft en vragen stelt die je helpen je eigen antwoorden te vinden.
Daarnaast is alles steeds weer tot in de puntjes geregeld, zowel tijdens de weekeinden in Den Haag als tijdens de extra ‘uitstapjes’. Samenvattend: een bijzonder professionele coach en trainer die mensen helpt hun eigen kracht verder te ontdekken en ontwikkelen.’

Arnold Erkendiep

 

‘Een dergelijke workshop die zoveel teweegbrengt en nog steeds na ebt, heb ik nog nooit meegemaakt’.

Xandra van der Scheer

 

‘Ik vind het een uitvinding! Zo simpel: via stem bij je essentie komen’.

Richard van der Voordt

 

‘Wat een mooi weekend! Zoveel kracht opgedaan, power!!
Eindelijk weer in mijn buik terecht gekomen, ruimte in mezelf ervaren.
De klanken van de groep hielpen daarbij. Wat is er mooier dan dat?
Een intensief weekend met als intiem sluitstuk: de SOLO. WOW!!
Het grootste cadeau is dat ik meer zelfvertrouwen ervaar en een kracht
van diep uit mijn ziel voel. Ik vloog met een zweefvliegtuig terug naar huis!’

Dorien van Beusekom

 

‘Dit was één van mijn mooiste en mogelijks DE krachtigste workshop ooit! Mijn oerkracht opnieuw te mogen ervaren is zo sacred en dynamite’.

Christiaan De Vos

 

‘Oude patronen loslaten, nieuwe vrijheid verwerven, de ziel authentiek laten zingen. Grenzen opzoeken en verleggen, de vrije ruimte vergroten. Dus dansen op de grens. Wow!’

Bernd Rowek

 

‘Ik hoor, ik voel, ik ben. En opeens is het er.
Het komt, de klank, het komt en gaat door.
Dit kun je niet bedenken’.

Sam La Cruz

 

‘Het is of je een oud geheugen aanboort waar de klanken vandaan komen.
Die klanken komen uit een arsenaal waarvan ik niet wist dat het er was’.

Marianne Cumming

 

‘Ik heb me nog nooit zo ‘levend’ gevoeld’.

Nicky Lamfers na de Zomerweek

 

‘De bekkenstem – hoe kom je er op? – de bekkenstem is echt ongelofelijk.
Hij opent een kanaal in je, verbindt je rechtstreeks met je kern. Alleen de essentie.
De openheid die je met stemexpressie meestal na een paar uur gaat voelen, bereik je hier meteen en volledig’.

Geraldine de Hulster

 

‘Het voelt zo geweldig om de kracht van de klank zo door je heen te voelen stromen en daarin opgenomen te zijn. Ik voel me dan volkomen in het proces – zonder rem en controle vanuit het hoofd, maar ook zonder mijzelf te verliezen. Hier spreekt een heel dankbaar mens’.

Saskia Hoek

 

‘Ik was (en ben nog steeds) volkomen perplex van de levenskracht die ik mocht voelen en de vrijheid die er ontstond. Uiteindelijk voelde ik een enorme levensvreugde. In het eerste weekend overkwam me dat volledig. Nu kan ik er sneller bij komen, wetend dat het in mij is’.

Saskia Hoek

 

Dit is echt een verrijking van mijn leven. Door stemexpressie voel ik dingen die ik anders niet zou voelen, gebieden die wakker worden door het klinken. Daardoor leer ik zoveel over mijzelf. Het geeft verbinding, helemaal het samenklinken. En het ene inzicht na het andere komt op. Dit is bijna onmisbaar voor je zelfontwikkeling.

Meriam Plugge

Over Marius

‘Soms komt het beeld van een vroedvrouw (‘vroedman’) bij me op. Iemand die een mens begeleidt bij het geboren doen worden van zijn of haar kern. Het is ook heel mooi om te ervaren hoe jij ieder van ons uitnodigt om in dat proces te stappen. We hebben het in het weekend over ‘volgen en leiden’ gehad. Bij jou ervaar ik die als samengesmolten op een heel natuurlijke wijze’.

Saskia Hoek

 

‘Deze man en zijn werk zijn zo inspirerend, uitnodigend, ondersteunend, transformerend, bovenaards en o zo aardend. Woorden zijn ontoereikend. Mijn dankbaarheid des te groter.’

Christiaan De Vos

 

‘Het hele leuke bij jouw workshop is dat je het zelf doet en een ongelooflijk warme en zachte steun ervaart op de weg. Het voelt heel veilig en goed, waarschijnlijk omdat jij zelf de weg vrij maakte voor jezelf en het op die manier veel toegankelijker maakt voor ons. Dank je wel’.

Sophie Dewitte

 

‘Wat mooi is om te ontdekken, dat jij faciliteert, maar wij zelf het werk doen. De ruimte die jij schept voor ons, het luisteren, het individuele werk, de sfeer, de humor niet te vergeten, dit alles maakt voor mij dat ik met veel levensvreugde thuis ben gekomen’.

Dorien van Beusekom

Over Jabber

‘Het lijken wel gebeden. Alsof er een hele oorspronkelijke wijsheid aangeboord wordt. Een diep weten dat in mijn lichaam besloten ligt’.

Reinilde

 

‘Ik geloof dat dit een van de mooiste weekends uit mijn leven was’.

Marjola van den Ende

 

‘Er zijn dingen in het Leven die men ooit eens gedaan-, gezien-, beluisterd-, gevoeld-, geproefd- of uitgesproken moet hebben. JabberLife behoort in elk van deze zes lades thuis!
Waarom? Jabber is zoveel meer dan Jabber. Ik kijk uit naar de volgende kans. Punt!’

Christiaan de Vos

 

‘Ik zag er erg tegen op, ben nog nooit met zoveel tegenzin naar een weekend gegaan. Maar wat een onvergetelijk weekend! Het is een prachtige weg naar onvoorwaardelijke liefde voor anderen en jezelf. Ik kwam ergens uit (thuis?) van waaruit ik heel gemakkelijk echt, compassievol en speels kon zijn’.

Frank van de Langenberg

 

‘Dit is mijn oorspronkelijke taal!’

Richard van der Voordt

 

‘Als je in de wereld achter de woorden bent, is het of je ook de gezichten achter de gezichten ziet’.

Hanna van der Linden

 

‘Ik wil je even laten weten hoe het mij is na het jabberweekend waar mijn hart open is gegaan.
Het lijkt wel alsof mijn zintuigen aangescherpt zijn, muziek klinkt mooier, ik zie meer kleur- en lichtnuances en voel me heel blij en dankbaar. Ik voel liefde naar alle mensen waar ik mee te maken heb. Geweldig! Andere mensen zien en horen het ook aan me. Nogmaals dank voor je inspirerende begeleiding en tot de volgende keer’.

Francien Kluijtmans

2020 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl