Team

Ons team

Op dit moment werken we aan een nieuwe opzet voor stemexpressie. Het wordt niet meer alleen door mij en Fredelief gegeven maar ook door anderen. We zijn een team aan het vormen van begeleiders die zelf workshops geven. Allen zijn goed opgeleid en hebben jaartrainingen en verdiepingsjaren afgerond. Dit betekent dat er méér stemexpressie gaat komen, op meer plaatsen. Vanaf nu staat er bij elke workshop wie hem geeft. De principes en methodes blijven hetzelfde. Ik hoop dat jullie je met evenveel plezier bij de nieuwe begeleiders aanmelden.

Een reden van de nieuwe opzet is dat ik nu ruim 25 jaar stemexpressie geef en daardoor vrijwel voortdurend bezig ben. Begeleiden, organiseren, experimenteren, fijnslijpen, enzovoort. Dat doe ik met ongelooflijk veel plezier, maar het is wel heel hard werken. En ik heb ook twee zonen die aandacht verdienen. Vóór corona gaf ik bijna elk weekend wel ergens een workshop. Daar wil ik niet meer naar terug. Het is tijd om anders te gaan leven, meer tijd voor ons gezin, meer tijd om te schrijven, tijd voor andere plannen. Ik ga nu begeleiders opleiden en coachen. Fredelief is dit jaar vooral met ons zoontje bezig. Zij zal voorlopig niet mee-begeleiden maar werkt en denkt op de achtergrond nog even hard mee.

Geneviève Kooijman
Stemexpressie kwam op mijn pad toen ik net moeder was geworden. Ik wilde trouw zijn aan mezelf, maar gaf mezelf vaak helemaal weg. Dan hield ik me in en na een poosje explodeerde ik. Stemexpressie heeft me mijn centrum en evenwicht teruggegeven. En ik vond mijn stem terug. Mijn klanken werden helderder en puur. Ze raakte me, gaven inzichten, heling en lieten me stralen. Stemexpressie gaf zoveel kleur aan mijn leven. Mijn tweede kindje heb ik naar de aarde toe gezongen, van de conceptie tot aan de geboorte.
De kracht van klank maken, van met je stem in je lichaam duiken en herrijzen: dat wil ik delen. Ik geef cursussen stemexpressie in Rotterdam en sinds kort ook onder de vleugels van Marius, met een team van mensen waar ik me tijdens de stemexpressie jaren diep mee heb verbonden.
George van der Mark
“Stemexpressie heeft mij mijn stem teruggegeven. Ik mocht weer gaan voelen, ontdekken wat er in
mij leeft en wie ik graag wil zijn. En hiervoor gaan staan! Stemexpressie is voor mij een bezielde ervaring.”
Gert-Jaap van Dijk
Stemexpressie is voor mij; durven uiten, uiten met mijn stem. Ik merkte dat ik me vaak ongemakkelijk voel om me te uiten in contact, om te delen wat er in mij leeft. Het zet zich vast in m’n keel en ik heb dan een zacht, klein stemmetje. Alsof ik er niet mag zijn. Stemexpressie heeft mij geholpen om juist wel te uiten en deel te nemen aan het leven, met al de lastige gevoelens die er ook zijn. Ik kan meer staan en m’n stem letterlijk en figuurlijk laten horen, het heeft me zelfvertrouwen gebracht. Vanuit mijn enthousiasme, ervaring en opleiding geef ik dit graag door! In dit voorjaar geef ik een reeks van vijf stemavonden in Drenthe.
Heidi Wynants
Als dansdocente expressieve dans en docent mens en maatschappij blijf ik me graag uitdagen in nieuwe dingen. Zo ben ik bij stemexpressie en oerzang terecht gekomen. De diep helende werking die het klinken mij geeft brengt me iedere keer weer dichtbij mijn kern, in mijn eigen kracht. Nu, na de opleiding bij Marius, volg ik mijn passie om jullie mee te begeleiden op reis, op jouw pad naar nieuwe ontdekkingen en nieuwe vrijheid. Samen onderweg in dat wat er zonder woorden mag zijn…
Ico Spriensma
In 2016 volgde ik bij Marius een helende stem weekend. Sindsdien is stemexpressie niet meer weg te denken uit mijn leven. Diverse stemavonden, weekenden, avondcursussen en jaartrainingen heb ik gevolgd en dat heeft mij heel veel gebracht: meer zelfvertrouwen, durf me mezelf meer te laten zien en heb meer contact met mijn lichaam. Dit alles zorgt dat ik meer geniet van het leven. Een soortgelijke persoonlijke ontwikkeling gun ik jou ook. Graag wil ik je kennis laten maken met de bijzondere werking van stemexpressie en je helpen in je eigen persoonlijke ontwikkeling.
Jan ter Horst
Stemexpressie is voor mij Stembevrijding; bevrijding via de stem. Oude patronen en overtuigingen zijn bevrijd door het gebruik van mijn stem. En dat gebeurt steeds weer opnieuw. Verademend is het.
Stemwerk is een diepgaand en helend proces waarin verbinding ontstaat met de diepste kern en met alles wat beweegt in het veld om ons heen. Zonder belemmering. Er ontstaat verbinding met alles wat hier vóór ons was en er nog steeds is. Blokkades verdwijnen en oude kennis wordt opnieuw voelbaar.
Mijn begeleiding is vaak verweven met sjamanistische techniek. Ik geef sessies in mijn huis in Oegstgeest en ook in Ruinen (Drenthe) waar ik met mijn geliefde een klein centrum heb midden in de natuur. De natuur is voor mijn werk van groot belang.
Maarten de Gaaij
Ik ben Maarten de Gaaij en mijn ervaring met klinken is dat het speels en leuk kan zijn en tegelijkertijd helpt in je persoonlijke groei. Stemexpressie heeft mijn zelfvertrouwen versterkt en ik voel mij spontaner, zachter én krachtiger. Als je verbinding maakt met je gevoelens en ruimte maakt om je hart te laten spreken, kan er echt een wereld voor je opengaan. Door de verbinding met de groep kan je ook veel steun ervaren door de klanken van anderen in de groep. Dit geef ik graag door aan anderen. In mijn beroepsleven begeleid ik professionals en projectteams. Mijn passie is mensen te verbinden en vastgelopen processen weer in beweging te brengen.
Marieke Wielinga
Mijn naam is Marieke Wielinga. Ik ben 62 jaar, getrouwd en moeder van drie zoons. Ik geef workshops stemexpressie, klankdagen, dans/stem weekends en individuele begeleiding in Breda. Klinken en zingen brengen mij spelenderwijs steeds opnieuw naar een dieper gevoel van zelfacceptatie, innerlijke vrede en plezier. Door te klinken breng ik mijn aandacht makkelijker naar binnen, naar mijn lichaam en gevoelswereld. Ik voel mezelf beter. Expressie geven werkt voor mij bevrijdend en bekrachtigend. Naast stemexpressie bij Marius volgde ik diverse opleidingen op het gebied van innerlijk en energetisch werk, danstherapie, focussen en ademwerk.
Zwanet Maas
Al jaren zing en klink ik met mensen. Ik heb 10 jaar lang samen met andere vrouwen als ‘Het klankschap van het oosten’ ligconcerten verzorgd, met onze stemmen en authentieke instrumenten. Hier zagen we letterlijk wat de resonantie van klank met mensen kan doen. Stem en klank zijn voor mij de oerinstrumenten om jezelf te bevrijden van oude patronen en blokkades. Zelf ben ik door stemexpressie letterlijk en figuurlijk in beweging gekomen, heb mezelf mogen ontmoeten en leren omarmen, om te zijn wie ik ben. Dit soort ervaringen gun ik iedereen.
Ik heb een praktijk als Natuurgeneeskundig Energetisch therapeut in Losser (Twente) en daarnaast geef ik cursussen in persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en stemexpressie.

2020 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl