Team

Ons team

Op dit moment werken we aan een nieuwe opzet voor stemexpressie. Het wordt niet meer alleen door mij en Fredelief gegeven maar ook door anderen. We zijn een team aan het vormen van begeleiders die zelf workshops geven. Allen zijn goed opgeleid en hebben jaartrainingen en verdiepingsjaren afgerond. Dit betekent dat er méér stemexpressie gaat komen, op meer plaatsen. Vanaf nu staat er bij elke workshop wie hem geeft. De principes en methodes blijven hetzelfde. De weekends, de jaartraining en de zomerweek blijf ik voorlopig zelf geven. Ik hoop dat jullie je met evenveel plezier bij de nieuwe begeleiders aanmelden.

Geneviève Kooijman
Stemexpressie kwam op mijn pad toen ik net moeder was geworden. Ik wilde trouw zijn aan mezelf, maar gaf mezelf vaak helemaal weg. Dan hield ik me in en na een poosje explodeerde ik. Stemexpressie heeft me mijn centrum en evenwicht teruggegeven. En ik vond mijn stem terug. Mijn klanken werden helderder en puur. Ze raakte me, gaven inzichten, heling en lieten me stralen. Stemexpressie gaf zoveel kleur aan mijn leven. De kracht van klank maken, met je stem in je lichaam duiken en herrijzen: dat wil ik delen. Ik geef cursussen stemexpressie in Rotterdam en sinds kort ook onder de vleugels van Marius, met een team van mensen waar ik me tijdens de stemexpressie jaren diep mee heb verbonden.
George van der Mark
“Stemexpressie heeft mij mijn stem teruggegeven. Ik mocht weer gaan voelen, ontdekken wat er in
mij leeft en wie ik graag wil zijn. En hiervoor gaan staan! Stemexpressie is voor mij een bezielde ervaring.”
Harm Jan Prins
Voor mij is de stem een instrument om te onderzoeken én uit te drukken wat er bij mij leeft. Als ik klink hoor ik in mijn eigen klanken soms beter hoe het met me gaat dan dat ik had kunnen bedenken. Doordat klinken zowel heel fysiek is als dat het mentaal veel in beweging brengt, is het voor mij een intuïtieve manier om mijn lichaam en geest, mijn denken en voelen, samen te laten komen. Het schept ruimte en biedt toegang tot een rijkdom aan ervaringen. Meditatief, expressief en transformatief. Ik geef stemexpressie en ademcoaching in Groningen, zowel voor groepen als individueel.
Site Harm Jan
Heidi Wynants
Als dansdocente expressieve dans en docent mens en maatschappij blijf ik me graag uitdagen in nieuwe dingen. Zo ben ik bij stemexpressie en oerzang terecht gekomen. De diep helende werking die het klinken mij geeft brengt me iedere keer weer dichtbij mijn kern, in mijn eigen kracht. Nu, na de opleiding bij Marius, volg ik mijn passie om jullie mee te begeleiden op reis, op jouw pad naar nieuwe ontdekkingen en nieuwe vrijheid. Samen onderweg in dat wat er zonder woorden mag zijn…
Jan ter Horst
Stemexpressie is voor mij Stembevrijding; bevrijding via de stem. Oude patronen en overtuigingen zijn bevrijd door het gebruik van mijn stem. En dat gebeurt steeds weer opnieuw. Verademend is het.
Stemwerk is een diepgaand en helend proces waarin verbinding ontstaat met de diepste kern en met alles wat beweegt in het veld om ons heen. Zonder belemmering. Er ontstaat verbinding met alles wat hier vóór ons was en er nog steeds is. Blokkades verdwijnen en oude kennis wordt opnieuw voelbaar.
Mijn begeleiding is vaak verweven met sjamanistische techniek. Ik geef sessies in mijn huis in Oegstgeest en ook in Ruinen (Drenthe) waar ik met mijn geliefde een klein centrum heb midden in de natuur. De natuur is voor mijn werk van groot belang.
Maaike Gerritsen
Vanuit mijn basis als violiste en viooldocente ben ik langzaam maar zeker vergroeid geraakt met Stemexpressie. Het heeft me ruimte, zelfvertrouwen en een eigen stem gegeven, ook zonder mijn viool. Ik geef nu workshops stemexpressie, individuele sessies klankcoaching en ik begeleid Natuurkoor Zwolle, waarmee we liederen en mantra’s zingen en improviseren in de natuur (zingen over de velden). Ik voel me zeer bevlogen om de vrijheid, verbinding en bezieling die Stemexpressie mij gebracht heeft door te geven aan anderen. Verbinding met de natuur, levenservaring en mijn muzikale reis zijn inspiratiebronnen in het werken met mensen.
Maaikes site
Maarten de Gaaij
Ik ben Maarten de Gaaij en mijn ervaring met klinken is dat het speels en leuk kan zijn en tegelijkertijd helpt in je persoonlijke groei. Stemexpressie heeft mijn zelfvertrouwen versterkt en ik voel mij spontaner, zachter én krachtiger. Als je verbinding maakt met je gevoelens en ruimte maakt om je hart te laten spreken, kan er echt een wereld voor je opengaan. Door de verbinding met de groep kan je ook veel steun ervaren door de klanken van anderen in de groep. Dit geef ik graag door aan anderen. In mijn beroepsleven begeleid ik professionals en projectteams. Mijn passie is mensen te verbinden en vastgelopen processen weer in beweging te brengen.

2020 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl