Team

Ons team

Op dit moment werken we aan een nieuwe opzet voor stemexpressie. Het wordt niet meer alleen door mij en Fredelief gegeven maar ook door anderen. We zijn een team aan het vormen van begeleiders die zelf workshops geven. Allen zijn goed opgeleid en hebben jaartrainingen en verdiepingsjaren afgerond. Dit betekent dat er méér stemexpressie gaat komen, op meer plaatsen. Vanaf nu staat er bij elke workshop wie hem geeft. De principes en methodes blijven hetzelfde. De weekends, de jaartraining en de zomerweek blijf ik voorlopig zelf geven. Ik hoop dat jullie je met evenveel plezier bij de nieuwe begeleiders aanmelden.

Geneviève Kooijman
Stemexpressie kwam op mijn pad toen ik net moeder was geworden. Ik wilde trouw zijn aan mezelf, maar gaf mezelf vaak helemaal weg. Dan hield ik me in en na een poosje explodeerde ik. Stemexpressie heeft me mijn centrum en evenwicht teruggegeven. En ik vond mijn stem terug. Mijn klanken werden helderder en puur. Ze raakte me, gaven inzichten, heling en lieten me stralen. Stemexpressie gaf zoveel kleur aan mijn leven. De kracht van klank maken, met je stem in je lichaam duiken en herrijzen: dat wil ik delen. Ik geef cursussen stemexpressie in Rotterdam en sinds kort ook onder de vleugels van Marius, met een team van mensen waar ik me tijdens de stemexpressie jaren diep mee heb verbonden.
George van der Mark
“Stemexpressie heeft mij mijn stem teruggegeven. Ik mocht weer gaan voelen, ontdekken wat er in
mij leeft en wie ik graag wil zijn. En hiervoor gaan staan! Stemexpressie is voor mij een bezielde ervaring.”
Harm Jan Prins
Voor mij is de stem een instrument om te onderzoeken én uit te drukken wat er bij mij leeft. Als ik klink hoor ik in mijn eigen klanken soms beter hoe het met me gaat dan dat ik had kunnen bedenken. Doordat klinken zowel heel fysiek is als dat het mentaal veel in beweging brengt, is het voor mij een intuïtieve manier om mijn lichaam en geest, mijn denken en voelen, samen te laten komen. Het schept ruimte en biedt toegang tot een rijkdom aan ervaringen. Meditatief, expressief en transformatief. Ik geef stemexpressie en ademcoaching in Groningen, zowel voor groepen als individueel.
Website Harm Jan
Maaike Gerritsen
Vanuit mijn basis als violiste en viooldocente ben ik langzaam maar zeker vergroeid geraakt met Stemexpressie. Het heeft me ruimte, zelfvertrouwen en een eigen stem gegeven, ook zonder mijn viool. Ik geef nu workshops stemexpressie, individuele sessies klankcoaching en ik begeleid Natuurkoor Zwolle, waarmee we liederen en mantra’s zingen en improviseren in de natuur (zingen over de velden). Ik voel me zeer bevlogen om de vrijheid, verbinding en bezieling die Stemexpressie mij gebracht heeft door te geven aan anderen. Verbinding met de natuur, levenservaring en mijn muzikale reis zijn inspiratiebronnen in het werken met mensen.
Website Maaike
Maarten de Gaaij
Ik ben Maarten de Gaaij en mijn ervaring met klinken is dat het speels en leuk kan zijn en tegelijkertijd helpt in je persoonlijke groei. Stemexpressie heeft mijn zelfvertrouwen versterkt en ik voel mij spontaner, zachter én krachtiger. Als je verbinding maakt met je gevoelens en ruimte maakt om je hart te laten spreken, kan er echt een wereld voor je opengaan. Door de verbinding met de groep kan je ook veel steun ervaren door de klanken van anderen in de groep. Dit geef ik graag door aan anderen. In mijn beroepsleven begeleid ik professionals en projectteams. Mijn passie is mensen te verbinden en vastgelopen processen weer in beweging te brengen.
Maroe Vermolen
Als stemcoach zag ik al jaren dat de stemproblemen van mijn klanten deels te maken hadden met onverwerkte persoonlijke ervaringen. Om hen beter te kunnen ondersteunen heb ik de opleiding bij Marius gevolgd. De lichte en tegelijkertijd diepgaande manier om met stem en beweging oude overtuigingen en ervaringen te transformeren vind ik heel effectief. Eerder had ik al in de opleiding 'Tamalpa Life Art proces’ (in de VS) ervaren dat ons lichaam veel wijzer is dan onze gedachten. Ik begeleid Stemavonden en ik bied stemexpressie aan als onderdeel van de training 'Vol vertrouwen spreken'. Als zangeres motiveert stemexpressie mij om emotionele onbalans op te ruimen voor een optreden. Zo ga ik energiek en stralend het podium op.
Website ontdekJOUWstem.nl

 

2020 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl