Stem en zelfvertrouwen

Ontdek de

bevrijdende kracht

van je stem

Het is een bekend thema als je gaat zingen of spreken: zenuwen, spanning, jezelf inhouden. Als je dit herkent, weet dat je niet de enige bent. We horen het vaak van mensen, dat ze het spannend vinden om te zingen, in het openbaar te spreken, of bijvoorbeeld om een mening te geven. In stemexpressie hebben we manieren ontwikkeld om hiermee om te gaan, om onze stem te bevrijden en remmingen te laten smelten. Vaak komen die wel in workshops aan bod, maar nu gaan we daar een dag aan wijden: ‘Stem en Zelfvertrouwen’.

Hoe kunnen we spreken en zingen zonder ons door onzekerheid of schaamte te laten afremmen? Eén tip kunnen wij je nu al geven: de onzekerheid en schaamte hoeven niet weg. Als je je schaamt is dat een teken dat er iets geraakt is dat er toe doet. Dus neem je schaamte mee, neem je onzekerheid mee. Het zijn gevoelige kanten van jou die net zo goed hun verhaal mogen vertellen. En die hoorbaar mogen zijn – waarom niet? Dan wordt wat je zegt of zingt echter, bezielder. Daar gaan we in deze workshop mee oefenen. We doen dat via klinken, zingen en ook spreken. Een bevrijdende dag voor als je meer naar buiten wil komen en je binnenwereld meer wil laten stralen.

Zaterdag 6 mei, van 11 tot 17 uur
Gegeven door Zwanet Maas en George van der Mark
Praktijk Eigen-wijze, Losser (Twente)
Prijs € 110,-

 

2020 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl