Zomerweek Stemexpressie

Een mooie week

voor stem,

lichaam en ziel

Klinken, bewegen, je pure stem bevrijden en vanuit je diepste kern klinken. Met een groep mensen op ontdekkingsreis, de magie van klank voelen. Klinken vanuit je hart, klinken vanuit je buik, vanuit je tenen (het kan echt). Stemexpressie is een weg van persoonlijke groei, van bevrijding en heling, vanuit je kern opstaan met jouw unieke klank en jouw unieke lied. “Ik denk dat het lied dat ik op het laatst klonk, het meest complete moment van mijn leven is, ik voelde me helemaal leven, van top tot teen en daar voorbij, mijn klank reikte tot aan het uitspansel. Daarna een ongelooflijke stilte.”

Omdat we veel tijd hebben kun je steeds weer nieuwe dingen ervaren, elke dag een stap dieper in de vrijheid en heelheid van jou, van klank en van… ja van wat? kosmos, ziel? We gaan het merken.

Het wordt een mooie en intense week

We verblijven in Oostraven, een heerlijk centrum in de buurt van Epe, op de Veluwe. Het wordt een mooie en intense week, maar er is ook ruimte voor rust, stilte, sauna, wandelen in de natuur.
De meeste aspecten van stemexpressie komen aan bod. Klinken, dansen en improviseren, helende stem, je pure stem ontdekken en bevrijden, elkaar en jezelf ontmoeten en vanuit je diepste kern klinken.

Een hoogtepunt is de klankmarathon, een sessie van zes uur klinken, zonder pauze (je kunt wel even naar de wc of wat eten of drinken, maar de anderen klinken door en jij zo gauw mogelijk ook weer). Het is feest, jamsessie en gebed tegelijk. Zes uur? Ja zes uur. ‘Oneindig en toch te kort’, zei een deelneemster.

Zaterdag 20 juli t/m zaterdag 27 juli 2024
De Zomerweek wordt gegeven door Marius Engelbrecht en geassisteerd door Arie van der Waal en Fredelief van der Mast.
Centrum Oostraven, Epe,
van zaterdag 16 uur tot de volgende zaterdag 15 uur.

€ 1220,- incl. maaltijden en overnachtingen op een tweepersoonskamer.
€ 1380,- incl. maaltijden en overnachtingen op een eenpersoonskamer.

Informatie over het centrum: Oostraven

‘Ik heb me nog nooit zo ‘levend’ gevoeld’.
Nicky Lamfers

‘Toen ik thuis kwam na de zomerweek heb ik mijn kinderen voor het eerst ‘gezien’. Dit klinkt een beetje raar, maar ergens is er iets veranderd in mij waardoor ik ze nu anders, met nog veel meer schoonheid, zie!’
Casper van Deyzen

‘Het lijken wel gebeden. Alsof er een hele oorspronkelijke wijsheid aangeboord wordt. Een diep weten dat in mijn lichaam besloten ligt’.
Reinilde Kocken

‘Het was voor mij een week van ontroering, een gevoel van verbondenheid met alles om me heen. Tot twee weken na de zomerweek zong het nog in mij. Er was alleen maar klank/muziek/stem. Daarna was er een diepe stilte en totaal geen behoefte meer om te praten. Eigenlijk is dat nog steeds een beetje. Er is veel stilte en rust in me en dat voelt prima’.
Yvon Hensen

‘Ik kreeg toegang tot een gebied dat tot nu toe op slot zat. Ik was (en ben nog steeds) volkomen perplex van de levenskracht die ik voelde en de vrijheid die er ontstond. Een enorme levensvreugde. Deze ervaring zal me altijd bijblijven! En wat een vreugde om dit met elkaar te delen’.
Saskia Hoek

2020 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl