Klanksculpturen

Klanksculpturen

zijn opstellingen

in klank

Tijdens Klanksculpturen kun je precies en diepgaand thema’s uitwerken. We hebben allemaal onze neigingen, kanten, stemmetjes. In Klanksculpturen ga je deze letterlijk neerzetten, met hun houding, beweging en klank. Vervolgens vraag je anderen ze te representeren. Zo ontstaat een dansende en klinkende groepssculptuur, als spiegel van je innerlijk. Soms is alleen het kijken daarnaar al een helend moment. De een gaat lachen ‘hemel, ben ik dat?’, de ander wordt ontroerd, de derde heel stil. Dan ga je in de groepssculptuur staan. Van daaruit kun je jouw antwoord ontdekken en klinken, waarachtig zijn in plaats van je oude patronen herhalen. Een antwoord en een nieuw begin. Er ontspint zich een dans, een lied, een verzoening, en de hele sculptuur komt in beweging. ‘Ik heb er geen woorden voor,’ zei een deelneemster, ‘maar ik heb het gevoel dat ik door iets gigantisch ben heengegaan’.

Weekend; datum wordt bekend gemaakt.
De Aap, Den Haag
€ 300,- (inclusief avondmaal op zaterdagavond).

Vrijdagavond 20 tot 21.30
Zaterdag 10 tot 21.30
Zondag 10 tot 17 uur

Koffie, thee en versnaperingen worden verzorgd, lunches zijn vrij (neem iets mee of eet in de buurt), avondeten zaterdag wordt verzorgd.
Als je wilt overnachten vraag ons naar de mogelijkheden, onder andere bij de buren (het Stadsklooster).

‘Het is nu bijna 2 jaar geleden dat ik de klanksculptuur neerzette. Dat weekend heeft mijn leven veranderd. Er is toen een diepste, diepste angst erkend, waardoor ik sindsdien steviger sta, niet meer een letterlijk ongekende angst in mijn fundament heb. De angst was ongekend in die zin dat ik niet wist wat het precies voor angst was, niet perse ongekend groot in omvang. Maar juist omdat hij letterlijk ongekend was, kon hij zo’n grote rol spelen, vooral op bijzondere momenten. En de reden dat hij ongekend was, was ook, omdat ik hem niet onder woorden kon brengen, omdat hij voortkwam uit een tijd dat ik nog niet kon praten. Alles viel heel erg duidelijk op z’n plek in de sculptuur. Het was heel simpel, en dat is ook het mooie, de letterlijke oplossing van iets waar ik al jarenlang mee worstelde. De angst is opgelost, floep verdwenen, per direct, evaporised. Het heeft rust gebracht, de worsteling is niet meer nodig’.

Yke Heeg

2020 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl