Jabberdag

Tijdens deze

dag klinken

we ‘Jabber’

Dat wil zeggen zonder bestaande woorden. We klinken, zingen, vertellen, alles in klanken, beweging en gezangen. Jabber kan, als je even door de eerste schroom heen bent, je echt bij oerervaringen brengen, klanken die haast gebeden worden. We klinken veel samen, en ieder die wil kan zijn of haar jabberverhaal vertellen. Het is heel mooi om elkaars jabberverhalen te horen. Een wereldreis in één dag.

Jabber is een duik in de wereld van vóór de taal. Elk klein kind speelt met klanken en communiceert in klanken, lang voordat het taal leert. Vermoedelijk communiceerden ook de oermensen eerst in een soort jabbertaal. Jabber of Gibberish is door de eeuwen heen als spirituele oefening gebruikt, als weg van meditatie, als weg om jezelf te openen. Wij hebben ontdekt dat het ook een weg van het hart is. Je hoofd wordt al jabberend steeds rustiger en stiller, terwijl je lichaam en gevoel meer gaan spreken.  Een vrolijke, diepgaande, meditatieve en bevrijdende dag.

‘Dit is mijn oorspronkelijke taal!’
Richard van der Voordt

‘Het lijken wel gebeden. Alsof er een hele oorspronkelijke wijsheid aangeboord wordt. Een diep weten dat in mijn lichaam besloten ligt’.
Reinilde

Data worden later bekend gemaakt.

De Aap, Den Haag

€ 90,-

2017 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl