Jabber Life

Een mooie week

voor stem,

lichaam en ziel

Tijdens Jabber Life leven we in klanken en gezangen, beweging en stilte. Geen bestaande woorden. Jabber Life is een unieke week! We klinken, zingen, dansen, spelen, ontmoeten. Jabberverhalen onder de sterren, bij het vuur, bij het water, in de natuur. We kamperen op een natuurterrein met een grote grote tent en een kampvuur. We leven zonder horloges dus helemaal in natuurlijk ritme, met de dag en de nacht, de zon, de maan en de sterren.

Communiceren met klanken!

Veel meer dan een oefening in non-verbaal communiceren is het een duik in de wereld van vóór de taal. Elk klein kind speelt met klanken en communiceert in klanken, lang voordat het taal leert. Vermoedelijk communiceerden ook de oermensen eerst in een soort jabbertaal, wat door wetenschappers ook wel musilanguage genoemd wordt. Je gaat weer contact maken met die oorspronkelijke bron in jou. Jabber of Gibberish is ook door de eeuwen heen als spirituele oefening gebruikt, als weg van meditatie, als weg naar binnen en ook als manier om je open te stellen voor meer soorten waarneming. Vanuit Osho kennen we de No Mind meditatie. Maar ik heb nog niet gehoord van groepen waar je dagen achter elkaar alleen maar jabbert, helemaal zonder woorden. Dit is een unieke kans voor iedereen die het bekende wil loslaten en een nieuwe wereld wil ontdekken: zeven dagen oer, zeven dagen Jabber!

Alleen de eerste dag en de laatste dag praten we naast Jabber ook Nederlands. Dit doen we voor een kennismaking met elkaar en met het klinken. En de laatste dag nemen we de tijd om ons de taal weer eigen te maken. Daartussen zijn vijf dagen waarin we alleen in klanken en gebaren communiceren, in Jabber. Ook mijn begeleiding is in Jabber.

Jabber Life is week is voor mensen die mijn werkwijze al kennen. Als dat voor jou niet geldt en je wilt toch, neem dan contact op, dan kijken we samen of het past.

8 t/m 13 juli op ’t Landje, Borculo

’t Landje is een natuurcamping. Neem dus je eigen tent mee. Er is een kleine Bed & Breakfast met twee kamers voor als je niet wilt kamperen (vol is vol). We koken gezamenlijk in een keuken buiten.

Prijs € 560,- (incl. kampeerplaats en maaltijden)

Deelnemers over eerdere Jabberweekends en weken:

‘Er zijn dingen in het Leven die men ooit eens gedaan, gezien, beluisterd, gevoeld, geproefd of uitgesproken moet hebben. JabberLife behoort in elk van deze zes lades thuis! Waarom? Jabber is zoveel meer dan Jabber. Ik kijk uit naar de volgende kans. Punt!’
Christiaan de Vos

‘Ik geloof dat dit een van de mooiste weekends uit mijn leven was’.
Marjola van den Ende

‘Dit is mijn oorspronkelijke taal!’
Richard van der Voordt

2017 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl