Bijscholing

Marius geeft

verschillende

bijscholingsdagen

1 november 2018:
Verborgen oervormen

22 februari 2019:
Stotteren en de oorsprong van het spreken

21 maart 2019:
Stem, klank en catharsis

22 maart 2019:
Energie in beweging: klank, kleur, vorm

Voor begeleiders, therapeuten en andere geïnteresseerden. Deze workshops zijn geaccrediteerd als bijscholing door de NBVH. Ze vinden plaats aan Academie Hypnos in Bussum.

Meer informatie en inschrijving:   www.hypnos.org

Verborgen oervormen

Donderdag 1 november 2019

De mens als een energetische en ruimtelijke dans.
In de workshop gaat het om verschillende perspectieven van waaruit we de mens en menselijke problemen kunnen beleven (materieel, organisch, spiritueel, meerdimensionaal). Marius laat hiermee oefenen, in ruimtelijkheid, kleuren, vormen, beweging.

Een van de voorlopers van de dieptepsychologie (Thomas Tryon, 1689) zocht naar de ‘wonderbaarlijke oervormen’ die onder onze gedachten en gevoelens verborgen waren. We nemen deze zoektocht op als een oefening in innerlijk en ruimtelijk waarnemen.

Energie in beweging: klank, kleur, vorm

25 maart 2018:
Tijdens deze stemworkshop laten we ons inspireren door kunstenaars, schilders en filmmakers. Als je subtiel waarneemt wat er gebeurt kun je klanken als vormen, kleuren en bewegingen beleven. Tekenfilm-pionier Oskar Fischinger probeerde in films klanken en gevoelens weer te geven, schilders als Klee en Kandinsky probeerden dat via hun schilderkunst. Hoe beeld je muziek uit, hoe beeld je je innerlijk uit? In klassieke tekenfilms worden mensen groter en rood als ze boos zijn, rook om hun hoofd, en bibberig en dun als ze bang zijn. Is dit niet eigenlijk een hele rake weergave? Tegenwoordig popular art, maar voor de pioniers een spirituele zoektocht naar de vormen achter de dingen. Tijdens deze workshop ervaren we het leven als energetische dans. Je kunt dit op verschillende thema’s van jezelf toepassen, dansen met de kleuren, klanken en vormen. Verrassend, bevrijdend én speels (zelfs als het stevige thema’s zijn).

Om de verbinding tussen klank en beeld voorstelbaar te maken gaan we ook in op het dolfijnenbrein, aan de hand van de allernieuwste kennis daarover. Wij als mensen kunnen ons daardoor weer laten inspireren. Welkom in de kleurrijke dans die het leven is!

2017 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl