Bijscholing

Marius geeft

verschillende

bijscholingsdagen

23 februari 2018:
Stotteren en de oorsprong van het spreken

24 maart 2018:
Stem, klank en catharsis

25 maart 2018:
Energie in beweging: klank, kleur, vorm

20 april 2018:
Verborgen oervormen

Voor begeleiders, therapeuten en andere geïnteresseerden. Deze workshops zijn geaccrediteerd als bijscholing door de NBVH. Ze vinden plaats aan Academie Hypnos in Bussum.

Meer informatie en inschrijving:   www.hypnos.org

Geschiedenis van de psychologie en hypnotherapie

5 november 2017:
Een dag waarin we ook oude en voor velen onbekende vormen van psychologie gaan ontmoeten en de verborgen logica daarvan begrijpen. De oudheid, de Renaissance, de wijsheid van hoofd, hart en buik. En dan de opkomst van hypnotherapie en et onbewuste, en in de middag het ontslaan van de dieptepsychologie bij Janet en Freud. Een duik in de fascinerende binnenwereld van de mens.

Stotteren en de oorsprong van het spreken

23 februari 2018:
Een dag over stotteren en het omgaan daarmee, geschikt voor begeleiders, maar ook voor ouders en mensen die zelf stotteren en er meer handvatten voor willen ontwikkelen. Stotteren is een stolling van de stroom. Het is de kunst die welkom te heten en te laten smelten, zodat de energetische beweging, die de het oorspronkelijke doel van spreken is, er weer uit bevrijd wordt.

Stem, klank en catharsis

24 maart 2018:
De kracht van expressie en waarom inhouden zo verleidelijk is. En hoe uitdrukken tot ontlading en tot manifestatie kan leiden. De ‘magische kracht’ van woord en zang. In je stem zijn je ziel en je leven verborgen. Een dag waarin je je daarvan meer bewust kan worden en waarin je tevens leert hoe je je stem kunt inzetten in je werk en je leven.

Energie in beweging: klank, kleur, vorm

25 maart 2018:
Tijdens deze stemworkshop laten we ons inspireren door kunstenaars, schilders en filmmakers. Als je subtiel waarneemt wat er gebeurt kun je klanken als vormen, kleuren en bewegingen beleven. Tekenfilm-pionier Oskar Fischinger probeerde in films klanken en gevoelens weer te geven, schilders als Klee en Kandinsky probeerden dat via hun schilderkunst. Hoe beeld je muziek uit, hoe beeld je je innerlijk uit? In klassieke tekenfilms worden mensen groter en rood als ze boos zijn, rook om hun hoofd, en bibberig en dun als ze bang zijn. Is dit niet eigenlijk een hele rake weergave? Tegenwoordig popular art, maar voor de pioniers een spirituele zoektocht naar de vormen achter de dingen. Tijdens deze workshop ervaren we het leven als energetische dans. Je kunt dit op verschillende thema’s van jezelf toepassen, dansen met de kleuren, klanken en vormen. Verrassend, bevrijdend én speels (zelfs als het stevige thema’s zijn).

Om de verbinding tussen klank en beeld voorstelbaar te maken gaan we ook in op het dolfijnenbrein, aan de hand van de allernieuwste kennis daarover. Wij als mensen kunnen ons daardoor weer laten inspireren. Welkom in de kleurrijke dans die het leven is!

Verborgen oervormen

20 april 2018:
Over manieren van kijken en waarnemen. In deze bijscholing workshop gaan wij onze waarneming en gewaarwording oefenen en hopelijk verruimen. Een van de voorlopers van de dieptepsychologie, Thomas Tryon (1689), zocht naar de ‘wonderbaarlijke oervormen’ die onder onze gedachten en gevoelens verborgen waren. We nemen deze zoektocht op als een oefening in ruimtelijk waarnemen: kleuren, vormen en bewegingen. De mens als een energetische of ruimtelijke dans.

2017 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl