Oerzang – dag

Oerzang is een

ontdekkingsreis

in klank

Hoe kun je je stem gebruiken voor heling en kracht? Al sinds de oertijden worden klinken en zingen gebruikt voor heling, verwerking en inwijding. En ook voor groepsbinding, oorlog en trance. De muren van Jericho vielen en de aartsvaders van de Maya’s zongen bij de allereerste zonsopgang.

Waarom raakt stem ons zo diep? Niet alleen bij verliefdheid en bij verdriet luisteren we het liefst naar muziek, ook in oorlogen en in revoluties, in gevangenschap en slavernij zingen mensen. Om te overleven en hoop te houden. Om zelfvertrouwen wakker te maken. Het mysterie van zingen als vrije uiting is dat het een diepe bron in ons raakt, een oerbron die ons herinnert aan wie we zijn en wat we kunnen. Tijdens deze dag gaan we ervaren hoe we die bron wakker kunnen maken.

Oerzang is een ontdekkingsreis in de wereld van stem, klank en ziel. Soms is klinken eerst nog best spannend en zoeken maar dat hoort erbij. Spanning, verlegenheid of juist plezier mogen allemaal meeklinken. Dan worden drempels al doende overschreden. Dit is letterlijk het ontdooien van je stem, opdat die zo puur en echt mogelijk kan klinken en een belichaming wordt van wie jij bent. Die stem laten klinken, met de groep en als je wilt alleen, is pure magie, elke keer weer.

Oerzang – workshop met Harm Jan Prins
Zaterdag 8 juni, van 11 tot 17 uur
Centrum Open de Poort, Groningen
Prijs € 80,-
Harm jan heeft een praktijk voor stemexpressie en ademcoaching in Groningen.
Aanmelden hieronder.
Voor de workshop in Groningen kun je je ook rechtstreeks bij Harm Jan aanmelden.

2020 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl