Oerzang weekend

Oerzang is een

ontdekkingsreis

in klank

Hoe kun je je stem gebruiken voor heling en kracht? Al sinds de oertijden worden klinken en zingen gebruikt voor heling, verwerking en inwijding. En ook voor groepsbinding, oorlog en trance. De muren van Jericho vielen en de aartsvaders van de Maya’s zongen bij de allereerste zonsopgang.

Waarom raakt stem ons zo diep? Niet alleen bij verliefdheid en bij verdriet luisteren we het liefst naar muziek, ook in oorlogen en in revoluties, in gevangenschap en slavernij zingen mensen. Om te overleven en hoop te houden. Om zelfvertrouwen wakker te maken. In de eerste maanden van de lockdown zongen mensen uit hun ramen, in de straten in Italië en vanuit torenhoge flats in Wuhan. Het mysterie van zingen als vrije uiting is dat het een diepe bron in ons raakt, een oerbron die ons herinnert aan wie we zijn en wat we kunnen. Tijdens dit weekend gaan we ervaren hoe we die bron wakker kunnen maken.

Oerzang is een ontdekkingsreis in de wereld van stem, klank en ziel. Het is de weg van de moed en overgave om bij je echte stem en je diepe zelf te komen. Door te klinken en wat je daarbij tegenkomt kun je ontdekken hoe je staat in het leven, wat je tegenhoudt en wat je juist helpt om helemaal te zijn. Soms is klinken eerst nog best spannend en zoeken maar dat hoort erbij. Spanning, verlegenheid of juist plezier mogen allemaal meeklinken. Dan worden drempels al doende overschreden. Dit is letterlijk het ontdooien van je stem, opdat die zo puur en echt mogelijk kan klinken en een belichaming wordt van wie jij bent. Die stem laten klinken, met de groep en als je wilt alleen, is pure magie, elke keer weer.

Reacties van deelnemers:

“Wat een mooi weekend! Zoveel kracht opgedaan, power!!
Eindelijk weer in mijn buik terecht gekomen, ruimte in mezelf ervaren.
De klanken van de groep hielpen daarbij. Wat is er mooier dan dat?
Een intensief weekend met als intiem sluitstuk mijn eigen lied. WOW!!
Het grootste cadeau is dat ik meer zelfvertrouwen ervaar en een kracht
van diep uit mijn ziel voel. Ik vloog met een zweefvliegtuig terug naar huis!”
Dorien van Beusekom

“Ik hoor, ik voel, ik ben. En opeens is het er.
Het komt, de klank, het komt en gaat door.
Dit kun je niet bedenken.”
Sam La Cruz

“Oude patronen loslaten, nieuwe vrijheid verwerven, de ziel authentiek laten zingen. Grenzen opzoeken en verleggen, de vrije ruimte vergroten. Dus dansen op de grens. Wow!”
Bernd Rowek

Weekend Oerzang: 11 t/m 13 oktober 2024,
van vrijdag 20 uur tot zondag 17 uur. 
Plaats: Het Zonnehuis, Loenen.
Prijs € 480,- inclusief maaltijden en overnachtingen (twee of meerpersoonskamer).
Met eenpersoonskamer € 530,-

2020 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl