Kennismaken

Kennismaken met

stemexpressie, oerzang

en de helende stem

Wil je weten weten of stemexpressie iets voor je is? Dan kun je meedoen met een kennismakingsworkshop. De eerstkomende is een workshop Oerzang, op woensdagavond 31 mei in het sfeervolle kerkje Op Hodenpijl, Schipluiden. Deze workshop is ook geschikt voor mensen die stemexpressie al kennen en weer een keer willen klinken.

Oerzang: je stem als bron van kracht, heling en verdieping

We gebruiken onze stem en elke dag en toch staan we er vaak niet bij stil hoeveel meer je stem kan dan alleen woorden overbrengen. Al sinds de oertijden worden klinken en zingen gebruikt voor heling, verwerking en inwijding. En ook voor groepsbinding, oorlog en trance. De muren van Jericho vielen en de aartsvaders van de Maya’s zongen bij de allereerste zonsopgang.

Waarom raakt stem ons zo diep? Bij grote momenten zoals bij verliefdheid en bij verdriet luisteren we het liefst naar muziek, en ook in oorlogen en revoluties, in gevangenschap en slavernij zingen mensen. Om te overleven en om hoop te houden. Tijdens de lockdown zongen mensen uit hun ramen, in de straten in Italië en vanuit torenhoge flats in Wuhan. Het mysterie van zingen als vrije uiting is dat het een diepe bron in ons raakt, een oerbron die ons herinnert aan wie we zijn en wat we kunnen. Dit is een bron van voor de taal, die wij nog steeds in ons dragen. Tijdens deze avond gaan we in samenklank ervaren hoe we die bron weer wakker kunnen maken. Bevrijd je stem, laat je ziel stralen, klink jouw lied.

Het is overigens niet nodig eerst kennis te maken. Je kunt je ook meteen voor workshops, weekends en dergelijke aanmelden.

Woensdag 31 mei 20-22 uur
Op Hodenpijl, Schipluiden
Prijs workshop € 19,50
Ook te boeken met avondmaaltijd in het restaurant Op Hodenpijl (aanrader)
dan maaltijd plus workshop € 43,-
Aanmelden bij Op Hodenpijl:

2020 | Vyrex Solutions Foto’s waterklankbeelden: © Alexander Lauterwasser www.wasserklangbilder.de en © Robert Boerman www.waterklankbeelden.nl